Breinsteins Missie 2 en De Regenboogboom

 

‘Wat heb je met De Regenboogboom?’ werd me gevraagd, nadat ik had verteld dat er van elk verkocht exemplaar van Breinsteins Missie 2 een bedrag naar deze stichting gaat. Dat vertel ik graag. 

 

Ik heb me een aantal jaar als vrijwilliger voor De Regenboogboom ingezet. Dat ‘ingezet’ klinkt alsof het van één kant kwam, maar het tegendeel was waar. Ik kwam in een warme, betrokken organisatie terecht, waarin geven en ontvangen samengingen. Dat klinkt misschien een tikkeltje soft, maar met een duidelijke missie en visie voor ogen was het dat niet.

 

Na de opleiding bezochten we kinderen in ziekenhuizen. Met een prachtig versierde boom bij ons namen we kinderen mee naar hun eigen regenboogbos: een veilige plek in je gedachten, waar je jezelf kunt zijn, kunt ontspannen en je eigen kracht kunt ervaren. Het mooie is dat je die kracht kunt oproepen op momenten dat je die nodig hebt.

Het was vrijwilligerswerk dat ik iedereen, die het bovenstaande aanspreekt, kan aanraden. 

 

Jaren later schreef ik Breinsteins Missie 2 en ineens was daar een mogelijkheid om opnieuw iets voor De Regenboogboom te doen. Op de school van Jayden uit Breinsteins Missie 2 organiseerden ze een feestavond, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Juist, ja. 

Ik besloot Breinsteins Missie 2 aan De Regenboogboom op te dragen en de royalties van dit boek naar deze stichting over te maken. Esther van der Ham van Uitgeverij Droomvallei was enthousiast en zegde toe daar voor elk verkocht boek een bedrag bij te doen. 

 

Met Breinsteins Missie 2 koop je dus niet alleen een superspannend boek, maar steun je ook De Regenboogboom. Meer informatie over deze stichting vind je hier: https://www.regenboogboom.nl.

 

P.S. De feestavond op Jaydens school was een succes. Misschien ook leuk om op jouw school of die van je kind te organiseren?