NIEUWS


JUNI 2023


In september 2023 verschijnt mijn nieuwe roman 'Het kleine huis aan de Fazantlaan' bij Uitgeverij Droomvallei. In een aantal blogjes ga ik in op de totstandkoming van deze psychologische roman. Zie BLOG.


APRIL 2020


Een mooie **** recensie voor Breinsteins Missie 2 van Mieke Schepens, o.a. op boekenblog 'Graag gelezen':  Dank je wel, Mieke.

 

Citaat: 

'Ineke Fritz heeft een prettige schrijfstijl. Ze gebruikt geen moeilijke woorden als dat niet nodig is waardoor het verhaal heel toegankelijk is, zonder dat het kinderlijk wordt.

 

Ook humor ontbreekt niet in dit tweede deel; ik heb regelmatig moeten grinniken.'

MAART 2020


In de serie Wereldfokkers het tweede deel van Kennel Lythwood, periode 2006-2018, geschreven door en in het Engels vertaald en gepubliceerd met toestemming van Jasper van Ulsen. 


September 2019


Breinsteins Missie 2 en De Regenboogboom. Nieuw blog.


Breinsteins Missie 2: Superspannend vervolg op Nederlands eerste jeugdboek (11+) over zwaartekrachtsgolven nu bij elke (online) boekwinkel te koop. 


September 2018


Een prachtige recensie voor Breinsteins Missie van Wendy en Quinty: https://onlybyme.nl/boeken/recensie-breinsteins-missie-ineke-fritz. Ik kan jullie vertellen dat Breinsteins Missie een vervolg krijgt. In het tweede deel doet Bruce Sutton opnieuw een spectaculaire ontdekking, die zijn kleinzoons Nick en Jayden in grote problemen brengt. Binnenkort meer...


Januari 2018


Vandaag (23 januari 2018) kwam de recensie van Breinsteins Missie van NBD Biblion binnen. Deze recensie is belangrijk, omdat bibliotheken aan de hand van deze recensie bepalen of ze het boek willen inkopen. Ik ben dan ook erg blij met de lovende woorden van recensent Annemarie Prins: 'Een ultiem jongensboek...' 'vlot leesbaar avontuurlijk verhaal...'. Lees hieronder de volledige recensie:   


New: World Breeders Portrait Margaret Eaves, Kyleburn Kennels U.K. See Sheltie & Other Dogs.

 

I am very pleased to present a new 'world breeders portrait' about Margaret Eaves, kennel Kyleburn (U.K.). 

 

Lyleburn has been one of the most influential kennels in the U.K. They have had a considerable impact on the breed and many shelties today have Kyleburn in their pedigree. Step back in time with me. It's 1939, and Margaret Eaves is ten years old when the Second World War breaks out...

 

 Oktober 2017


Breinsteins Missie wordt enthousiast ontvangen. Onafhankelijke recensenten beoordelen Nederlands eerste jeugdboek over zwaartekrachtsgolven (11+) met minimaal vier **** sterren. Blij mee en een stimulans om verder te schrijven van Breinsteins Missie deel 2. 


September 2017


 

Op zaterdag 7 oktober 2017 om 14.00 uur is de presentatie van Breinsteins Missie. Breinsteins Missie is het eerste, superspannende jeugdboek (11+) over zwaartekrachtsgolven.

 

Wil je als een van de eersten alles lezen over de avonturen van Nick, zijn neef Jayden en hun opa Bruce? Kom dan naar de Open Dag van Science Park Amsterdam, waar het startsein voor de verkoop van het boek wordt gegeven (Breinsteins Missie kost € 12,50) . Juni 2017

MIjn nieuwe website is online. 
Je vindt hier zowel info over mijn boeken als over schrijfsels die betrekking hebben op Shelties & other dogs. Op mijn blog lees je alles over de voortgang van Breinsteins Missie, mijn nieuwe jeugdboek (11+) dat in het najaar uitkomt. Veel leesplezier! 

 22-5-2017

Niemand minder dan Leon Römer, kunstenaar en illustrator, maakt de cover van Breinsteins Missie. Ik ben hier super blij mee. Meer over het kleurrijke werk van Leon vind je op leonromer.nl

Hoe deze bijzondere samenwerking tot stand kwam, lees je binnenkort in een blogje.  

 Mei 2017

YES! De ondertekening van het contract van Breinsteins Missie met Droomvallei Uitgeverij in Breda. Esther, we maken er een mooie samenwerking van.