Over mij

De eerste twintig jaar van mijn leven woonde ik in Amsterdam. Daarna waagde ik de 'reusachtige' sprong naar Diemen, waar ik heel wat jaren heb gewoond. Diemen werd Epe. Na een paar jaar op de Veluwe, besloot ik in 2023 naar Almere te verhuizen. 

 

Schrijven en honden zijn mijn passie. Ik werkte jarenlang als directie-assistente voor de Raad van Beheer van een multinational, voordat ik besloot van schrijven mijn beroep te maken. Na het volgen van een aantal schrijfopleidingen ging ik aan de slag als copywriter bij een reclamebureau. Deze laatste job inspireerde me tot het schrijven van fictie.

 

Wat honden betreft: Ik ben exterieurkeurmeester voor de Shetland Sheepdog (FCI 88) en de Schotse Herdershond Langhaar (FCI 156) en Korthaar (FCI 296). Kijk voor meer info hierover op Shelties & Other Dogs. 

 

 

In 2009 debuteerde ik met 'De Achtertuin'. Deze roman kwam op de shortlist van de AKO/Free Musketeers Nieuwe Schrijversprijs 2009. Korte verhalen werden gepubliceerd in het Parool en diverse verhalenbundels. In 2014 verscheen mijn literaire roman 'Pizza della Vita' bij uitgeverij Zilverspoor. Mijn eerste jeugdboek 'Breinsteins Missie' kwam in 2017 uit bij uitgeverij Droomvallei. Het spannende vervolg is verschenen in september 2019.

In 2023 verscheen mijn roman 'Het kleine huis aan de Fazantlaan' bij Uitgeverij Droomvallei.

 

Ineke Bouwer