BOEKEN


Nieuw in 2023:
Het kleine huis aan de Fazantlaan

Ineke Bouwer

 

Merel en Suze wonen allebei aan de Fazantlaan, in een vrijstaand huis met een grote tuin eromheen. Hoewel er maar één huis tussen hen in staat en beide vrouwen grote tuinliefhebsters zijn, hebben ze nauwelijks contact. Dat verandert als Merel, na de dood van haar man Evert, noodgedwongen naar een kleine flat verhuist en haar tuin mist. Wanneer ze hoort dat Suze en haar man Herald tijdens de verbouwing van hun huis elders wonen, vraagt ze of zij in die tijd de tuin mag onderhouden. Suze zegt ja. Heeft ze medelijden met haar vroegere buurvrouw of speelt er meer?

 

‘Het kleine huis aan de Fazantlaan’ is een indringende roman over twee vrouwen die worstelen met het verleden, de liefde en hun onderlinge band. 

 

#dementie#narcisme#misbruik
#OVERLEVINGSDRANG #INNERLIJKEKRACHT #LIEFDE


BREINSTEINS MISSIE 2

Nieuw in 2019: Breinsteins Missie2!

 

Breinsteins Missie 2 in het kort:

 

Hoe zou jij reageren als de poten van de stoel in je kamer beginnen te tikken en je wordt vastgegrepen terwijl er niemand in de kamer is? Precies, ja. 

 

Nick en Jayden keren als helden terug uit Amerika. Daar onderging hun opa, de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, een riskante hersenoperatie. Er werd een chip uit zijn hoofd gehaald, waarop informatie stond over de Bever. Deze mislukte uitvinding kan het leven van miljoenen mensen in gevaar brengen. Als Bruce kort na aankomst op Schiphol verdwijnt, wordt duidelijk dat niet iedereen gelooft dat hij niets meer over de Bever weet.

In een wanhoopspoging aan zijn ontvoerders te ontsnappen voert Bruce een verboden natuurkundig experiment uit. Daarbij werkt hij zich geniaal in de problemen. Terwijl grote vriend Lone probeert die problemen op te lossen, testen Nick en Jayden de angstaanjagend enge proefversie van een computerspel, waarin zijzelf de hoofdrollen spelen. Wrijvend over blauwe plekken en pijnlijke bulten wordt duidelijk dat alleen zij opa kunnen helpen. Wat ze niet weten is dat ze het risico lopen voorgoed te verdwijnen.

 

Breinsteins Missie deel 1 en deel 2 zijn ook prima los van elkaar te lezen.

 

Voor meer info klik hierboven op Breinsteins Missie 2 (boeken). 

 

Breinsteins Missie 2 is te koop bij elke (online) boekwinkel en bij Uitgeverij Droomvallei.

 

 

Wie Breinsteins Missie 2 aanschaft koopt niet alleen een superspannend jeugdboek, maar steunt ook het werk van De Regenboogboom. Van elk verkocht boek gaat er een bedrag naar deze stichting, die kinderen in moeilijke situaties helpt hun eigen kracht te ervaren en in te zetten. Meer info: https://www.regenboogboom.nl.

 

 BREINSTEINS MISSIE

In 2017 verscheen het eerste deel van Breinsteins Missie, een superspannend jeugdverhaal (11+) over zwaartekrachtsgolven. 

 

Breinsteins Missie in het kort:

 

Hoe zou jij reageren als je moeder je vertelt dat je een weekje bij je opa gaat logeren,  terwijl jij dacht dat die dood was? Precies, ja.

 

Nick en zijn neef Jayden zijn ook stomverbaasd. Helemaal als blijkt dat hun opa de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton is. Hij bewees wat Albert Einstein al jaren geleden voorspelde: zwaartekrachtsgolven bestaan! Met zijn kennis probeert Bruce aardbevingen, die het gevolg zijn van zwaartekrachtsgolven, te voorkomen. De ontdekking van de Speurder is een stap in de goede richting, maar de Bever veroorzaakt juist schokken. In verkeerde handen brengt de Bever het leven van miljoenen mensen in gevaar. 

 

In het geheime complex waar Bruce werkt, blijkt de toekomst al begonnen. Liften kiezen er hun eigen weg, nepcoureurs lopen dwars door je heen en opengewerkte schedels leiden tot angstaanjagende ontdekkingen. En je gedachten, zijn die nog wel van jou? Dit alles brengt Nick op een supercool idee: een computerspel waarin zijn neef en hij de hoofdrollen spelen. 

 

Dan slaat de vijand onverwacht toe. Opa wordt uitgeschakeld en Nick en Jayden staan er alleen voor. Slagen ze erin zichzelf te redden en de wereld voor een ramp te behoeden?

 

Voor meer info klik hierboven op Breinsteins Missie (boeken). 

 

Breinsteins Missie is te koop bij elke (online) boekwinkel en bij Uitgeverij Droomvallei.

 

 

 

 

 

Het coverontwerp is van Leon Römer.PIZZA DELLA VITA

In 2014 verscheen mijn tweede roman, Pizza della Vita, bij Uitgeverij Zilverspoor.

 

Pizza della Vita in het kort:

 

Eens was hij de man die alles had: geld, status, een droomvrouw en een briljante carrière. 

 

Alcoholist Rudolph den Hartog maakt sinds kort weer deel uit van de samenleving, voor de paar mensen die in hem geloven. Hij woont in het souterrain van een te slopen pand, met junk op leeftijd Frida als enige medebewoner. In ruil voor gratis wonen houdt Rudolph krakers buiten de deur. Zijn baantje als pizzakoerier versterkt de schijn van een hervonden leven. Als vriend Fons en zus Trudy hem echter confronteren met heden en verleden, wordt Rudolph gedwongen om zijn snel naderende dood en inktzwarte verleden onder ogen te zien. Met galgenhumor en bijtend sarcasme, maar ook door zich voorzichtig open te stellen voor vriendschap en ja, zelfs voor de liefde, geeft Rudolph tegengas. 

 

Voor meer info klik hierboven op Pizza della Vita (Boeken). 

 

 

Pizza della Vita kreeg lovende recensies

en werd gemiddeld met meer dan vier sterren gewaardeerd!

 DE ACHTERTUIN

In 2009 verscheen mijn eerste roman: 'De Achtertuin'.  Het boek kwam op de shortlist (4) van de Nieuwe Schrijversprijs van AKO/Free Musketeers 2009 (375 inzendingen). Helaas is 'De Achtertuin' niet meer te koop, sinds de uitgeverij een nieuwe koers ging varen. Wie een exemplaar heeft, beschikt daarmee dus over een collectors item.