DE COVER!

DE COVER!

 

‘Denk eens na over een cover,’ vraagt mijn uitgever me. Dat doe ik al een tijdje, maar mijn ideeën erover wisselen. Het is lastig om een verhaal, waarin zoveel speelt en dat ook nog eens uit twee delen bestaat, in één beeld te vangen: Twee vrouwen. Twee levens zonder raakvlakken, zo lijkt het. Met een rozentuin en een klein, wit huis, die een belangrijke rol in het verhaal spelen. Google laat me heel wat vrouwen, rozentuinen en cottages zien, net als de stock photo sites, waaruit ik via de uitgever kan putten. Een image generator (artificial intelligence) doet me, aan de hand van door mij opgegeven trefwoorden, originele voorstellen, maar hét beeld van de cover zit er niet bij. Nadat ik de zoekopdracht een aantal keer heb veranderd, komt er ineens een foto bovendrijven die ik niet eerder gezien heb. Onmiddellijk weet ik het: Dit is hem! De rozen op de voorgrond, het witte huis, vaag, op de achtergrond. Hoe langer ik naar de foto kijk, des te enthousiaster ik word. Gelukkig laat de uitgever weten dat ze met deze foto ‘wel wat kan’. Niet lang daarna heb ik een covervoorstel in mijn mail. Een paar kleine wijzigingen later kijk ik naar de omslag van mijn nieuwe boek. Wat ben ik hier blij mee! Deze cover past zo goed bij het verhaal. Over dat verhaal gesproken … Wat roept deze cover bij jou op?

‘Het kleine huis aan de Fazantlaan’ verschijnt in september 2022 bij Uitgeverij Droomvallei.