Van retweet tot… taratata, daar is-ie dan: de cover van Breinsteins Missie.

 

Van retweet tot… taratata, daar is-ie dan: De cover van Breinsteins Missie, mijn spannende jeugdroman (11+) die in oktober 2017 verschijnt. Een bijzonder verhaal. 

 

Het begon met een berichtje op Twitter, een jaar of drie geleden. Iets als: Retweet dit bericht en misschien pimp ik jouw avatar. Na tig retweets had ik mijn flitsende avatar, die ik nog steeds voor Twitter gebruik. De man achter die kleurrijke metamorfose op pasfotoformaat is kunstenaar/illustrator Leon Römer. Ik volgde hem op social media: met zijn originele kunst en verfrissende ideeën haalde hij onder meer DWDD. Terecht. Kijk maar op zijn website: leonromer.nl.

 

Tijdens het schrijven van Breinsteins Missie dacht ik vaak: wat zou het geweldig zijn als Leon de cover van mijn jeugdboek maakt. Dromen mag. Toen Breinsteins Missie een uitgever had - Esther van der Ham, Droomvallei Uitgeverij in Breda - stelde ik haar DE vraag.

‘Benader hem maar, dan kijken we of het financieel haalbaar is,’ liet ze de droom voortleven. 

Superblij was ik dat Leon meer dan enthousiast op mijn mail reageerde: ‘TUURLIJK wil ik dat doen!! Harstikke leuk en gefeliciteerd met je jeugdboek dat ook echt wordt uitgegeven, te gek!’

 

Hoewel ik wist dat de financiële kant nog wel een dingetje was, had ik goede hoop. Leon schreef namelijk ook dat als hij iets leuk vond, het financiële gedeelte altijd op de tweede plaats kwam. Nog dezelfde dag werd het een YES. En nog dezelfde dag had ik een schets in de mail.

 

Via westerse cartoon eindigde Leon uiteindelijk met anime vibe, een uit Japan afkomstige animatiestijl. Is het toeval dat Jayden, een van de hoofdpersonen in Breinsteins Missie, juist die figuurtjes tekent voor het door zijn neef Nick bedachte computerspel? Daarvoor moet je natuurlijk het verhaal kennen.

Ik ben in elk geval superblij met het resultaat. Kan het eigenlijk nog steeds niet geloven: een echte ‘Leon Römer’ als cover van Breinsteins Missie. Heel bijzonder om verhaal en hoofdpersonen te zien samenkomen op de voorkant van het boek. Leon en Esther, heel erg bedankt!