Het begin van Breinsteins Missie

Albert Einstein had gelijk. Bruce Sutton bewees dat, maar deed daarna een verschrikkelijke ontdekking...

 

Ik wilde altijd al een jeugdboek schrijven. Het liefst een spannende avonturenroman over een onderwerp, waarover nog geen boek bestond. Dus googelde ik een paar jaar geleden op: 'Wat is er nog niet ontdekt?' Via doorklik na doorklik kwam ik uit op zwaartekrachtsgolven. De beroemde geleerde Albert Einstein was ervan overtuigd dat zwaartekrachtsgolven bestaan, maar kon in zijn tijd het bewijs ervan niet leveren. Onmiddellijk dacht ik: Wat als ik mijn hoofdpersoon dat nu eens laat doen? En daar een super spannend verhaal omheen bouw?

 

Op dat moment kon ik natuurlijk niet weten dat wetenschappers - groot nieuws! - dat bewijs een jaar later leverden. Betekende dat het einde van mijn goede idee? Welnee. Mijn hoofdpersoon bleek gewoon niet de enige met dezelfde missie, maar hij ging heel wat spectaculaire stappen verder...

 

Ik besefte dat ik het mezelf met die boek niet gemakkelijk ging maken: natuur- en scheikunde zijn niet echt mijn ding en bij wiskunde en techniek blonk ik ook niet echt uit op school. Maar taal, daar heb ik veel mee en ik vermoed dat fantasie in mijn genen zit. Bovendien houd ik van uitdagingen. Ging ik het daarmee redden? Natuurlijk, besloot ik vol overtuiging. Als ik die wetenschappelijke info zo kan uitleggen dat ik het zelf snap wordt Breinsteins Missie, ook voor lezers die niet zo van de exacte-vakken-kant zijn, een spannend én begrijpelijk boek. En zo begon ik aan hetzelfde grote avontuur als de hoofdpersonen in het boek.  

 

Wil je de voortgang van Breinsteins Missie (11+) niet missen? Druk dan op de knop abonneren hieronder. Je krijgt dan automatisch bericht wanneer er een update is.